Tűzgátló Csőmandzsetta

Csőmandzsetak

Egy építmény beton és tűzgátló falai biztos védelmet nyújtanak a tűz terjedésével szemben. A gyenge pont a falakon áthaladó csővezeték, mely a tüzet a szomszédos helységbe, illetve a következő szintre vezetheti át. Az RTP-Technic Kft által forgalmazott tűzvédelmi csőmandzsetták ezekre az esetekre nyújtanak hatékony védelmet.

 

Csőmandzsettánk 32-400mm átmérőjű éghető anyagú műanyag csőátvezetések tűzvédő lezárására szolgálnak fal-és födémszerkezeteken. 150°C feletti hőmérsékleten a fémgallérban elhelyezett szalag  a cső irányába megduzzad és egy elszenesedett réteget képez, ami meggátolja a füst és a tűz terjedését.

 

Alkalmazása:

 Könnyen felszerelhetőek, födémen alul, falon mindkét oldalon kell alkalmazni. A csőmandzsettát a cső köré kell helyezni, összekapcsolni, majd füleit lehajtva a fal vagy födém síkjához fém dübelekkel és csavarokkal kell rögzíteni. Ha az áthaladó csővezeték melletti faláttörés mérete miatt nem lehet előbbi módszert alkalmazni, akkor a nyílást lezáró tűzgátló anyaghoz kell a mandzsettát rögzíteni. Például megfelelő sűrűségű és bevonattal kezelt tűzgátló kőzetgyapot táblához speciális csavarokkal biztonságosan rögzíthető.

 

Tulajdonságok:

Vízzel, faggyal, UV sugárzással szemben ellenálló

Tűzállósági határérték Th120 vagy 240 perc

Működési garancia ~15év

 

Hasznos információk:

A mandzsettát úgy kell a fal, illetve födémáttörésbe beépíteni, hogy az azonosító tábla minden esetben látható-olvasható legyen.